Βιογραφικό

Ο Λάζαρος Χατζηπαναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.

 

Κατοικεί στην Κηφισιά Αττικής διατηρώντας στην ίδια περιοχή, ιδιωτικό οφθαλμολογικό ιατρείο, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από τον Απρίλιο του 2005.

 

Σπούδασε την ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Κατά τη στρατιωτική του θητεία, μυήθηκε στην χειρουργική τέχνη απασχολούμενος κυρίως σε χειρουργικές κλινικές των, 404 και 401, Γενικών Στρατιωτικών Νοσοκομείων, στη Λάρισα και στην Αθήνα, αντίστοιχα.

 

Μετά την υπηρεσία υπαίθρου, στο μονοθέσιο αγροτικό ιατρείο Δαύλειας και στο Κέντρο Υγείας Διστόμου Βοιωτίας, στα πλαίσια 3ετούς αναμονής για έναρξη εκπαίδευσης λήψης ειδικότητας οφθαλμολογίας, υπήρξε υπεύθυνος ιατρός του Διαγνωστικού Κέντρου “ΛΕΚΑΤΣΑ” στον Πειραιά και συντονιστής ιατρός στην ιατρική εταιρεία “SOS ΙΑΤΡΟΙ” στην Αθήνα, διατηρώντας παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο γενικής ιατρικής στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Κατά την περίοδο αυτή εργάστηκε επίσης και ως αναπληρωτής καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο, στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας, στο Ίλιον Αττικής. Αργότερα και αρχικά παράλληλα με την ειδικότητα, προσέφερε τις υπηρεσίες του, ως ιατρικός σύμβουλος, στον όμιλο εταιρειών “ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ”.

 

Εκπαιδεύτηκε και έλαβε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα της χειρουργικής αντιμετώπισης σημαντικού αριθμού οφθαλμολογικών παθήσεων, αλλά και σε όλο το φάσμα της ευρύτερης παθολογίας του οπτικού συστήματος του ανθρώπου.

 

Χειρουργικά εξειδικεύεται στη αντιμετώπιση του ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ και του ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ και στη ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ με LASER (FEMTOSECOND και EXCIMER) για τη διόρθωση ΜΥΩΠΙΑΣ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΣ και ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ. Στον τομέα της ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ προσφέρει λύσεις με χρήση LASER, επίσης, αλλά και με ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΝΔΟΦΑΚΟΥΣ και ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ.

 

Μεταξύ άλλων, ασχολείται με ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΟΣ και τις σύγχρονες θεραπείες αυτών με ΕΝΔΟΫΑΛΟΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ANTI-VEGF και ΕΝΔΟΒΟΛΒΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ.

 

Στον τομέα της ευρύτερης περιοφθάλμιας αισθητικής προσώπου έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόζει ενέσιμες θεραπείες με χρήση BOTOX.

 

Είναι συνεργάτης του «ΟΜΜΑ» ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΟΥ LASER και της Οφθαλμολογικής Κλινικής «Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» στην Αθήνα και του Γενικού Νοσοκομείου «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ» στο Ψυχικό και στο Μαρούσι.

 

Είναι μέλος, μεταξύ άλλων, του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ , της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΔΟΦΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ.